BACK TO OFFICE! UP TO - 50% OFF!
Până la -50% REDUCERE la rochii și pardesie de primăvară! Comandă acum

10 tipuri de rochii consacrate. Pe tine care dintre ele te avantajează cel mai mult?

10 tipuri de rochii

10 tipuri de rochii consacrate. Pe tine care dintre ele te avantajează cel mai mult?

Diamantele sunt grozave într-adevăr, dar dacă ne întrebați pe noi, rochiile sunt cele mai bune prietene al unei femei. Asta nu înseamnă că spunem nu diamantelor, însă rochiile sunt versatile, confortabile și pun în valoare silueta. Indiferent care este forma corpului tău, există tipuri de rochii uimitoare, astfel încât să te poți simți de milioane.

O rochie bine aleasă pur și simplu te transformă, simți cum îți dă încredere în tine și te face să radiezi. Nu este vorba de nicio magie la mijloc, ci despre alegerea acelui tip de rochie care ți se potrivește. Anatomia unei rochii care să te avantajeze nu este de fapt atât de complicată și de multe ori poate fi redusă la câteva caracteristici. În primul rând trebuie să-ți cunoști foarte bine forma corpului, să știi care sunt punctele forte și care sunt imperfecțiunile pe care vrei să le ascunzi. Mai apoi, trebuie să știi că existe tipuri de rochii complet diferite, nu doar datorită elementelor de design și a culorii, ci datorită croielii și a modului în care îți îmbracă trupul.

Există așadar mai multe tipuri de rochii, noi am ales să vorbim astăzi pe blog despre cele mai cunoscute dintre ele. Iată așadar, 10 tipuri de rochii consacrate și modul în care te pot pune în valoare:

1. Rochia A

Rochia A sau A-line este de departe cel mai purtat model de rochie care avantajează orice tip de siluetă. Magia acestui tip de rochie constă în faptul că separă corpul în două sețiuni, marcând talia, ascunzând șoldurile și coapsele, și atrăgând atenția asupra decolteului. Există un motiv pentru care cele mai multe rochii pentru domnișoare de onoare sunt o linie A: așa cum spuneam este tipul de rochie care avantajează orice tip de corp. Mai mult decât atât este un model de rochie ce poate fi purtat atât în lungimea medie, cât și lungă. 

rochie A

2. Rochia Empire

Destul de similară cu modelul A-line, rochia Empire are talia marcată mai sus, adică imediat bust. Astfel, de la bust în jos, rochia curge lin, încât creează forma distinctă unghiulară.

Acest tip de rochie avantajează de asemenea majoritatea siluetelor, însă cu preponderență silueta tip pară, pentru că permite evidențierea bustului cu ajutorul decolteului și în același timp te ajută să ascunzi șoldurile și picioarele mai groase. Pentru că măreste destul de mult bustul, este bine ca femeile cu siluetă tip măr (umeri și sâni mari) să evite modelul, în ciuda faptului că poate ascunde o talie îngroșată.

3. Rochia teacă sau creion

Rochia teacă este definită cel mai bine de modelul de rochie office, cu o linie dreaptă, care marchează ușor talia, îmbrăcând bustul și coapsele într-un mod feminin, dar elegant. Acest tip de rochie se potrivește perfect femeilor cu corpul clepsidră sau androgin, dar poate fi purtat și de femeile cu siluetă în formă de măr sau pară, cu două excepții. Femeile cu siluetă tip măr care trebuie să echilibreze volumul din partea de sus, pot alege un model de rochie cu peplum, în timp de femeile cu sileyta în formă de pară pot alege o rochie teacă dar cu elemente decorative în zona umerilor (volane, funde etc).

rochie teaca

4. Rochia mini

Rochia mini, așa cum îi spune și denumirea este un tip de rochie foarte scurtă. Considerată simbolul sex-appeal-ului, rochiile mini sunt recomandate în mod cert persoanelor cu siluetă perfectă, deoarece descoperă o mare parte din trup, sunt îndrăznețe și pun picioarele în evidență. Rochiile mini mulate pe trup, de ocazie, se potrivesc bine cu sandale cu toc înalt, în timp ce rochiile mini lejere se pot potrivesc mai degrabă cu botine decupate, acestea din urmă conferind un look casual. 

5. Rochia trapez

Trecem de la o extremă la cealaltă, de la o rochie cu mult sex-appeal la o rochie fără formă. Rochia trapez este un model care nu urmărește forma corpului, nu are deloc evidențiată talia, ci doar două cusături laterale care pornesc direct din răscroiala mânecii. Este o rochie midi care avantajeaza siluetele dreptunghiulare, androgine, cu picioare frumoase, însă nu este o opțiune pentru femeile cu bustul mare.

6. Rochia cămașă

Așa cum îi spune și numele, rochia cămașă este asemenea unei cămăși mai lungi, care se închide cu nasturi de sus până jos, adesea cu un cordon în talie și eventual cu elemente de design speciale. Uneori are forma literei A și poate depăși linia genunchiului cu o palmă, alteori poate fi sub forma unei tunici, cu tivul deasupra genunchiului. Acest tip de rochii au devenit foarte populare tocmai datorită faptului că sunt foarte confortabile, ușort de purtat, în diverse contexte, de la ținute smart casual de birou, până la ținute de plajă. 

7. Rochia petrecută sau parte peste parte

Orice femeie care a purtat vreodată o rochie petrecută a observat ce putere de seducție poate avea îmbracată cu o astfel de piesă vestimentară. Rochia petrecută îi este atribuită designerului Diane von Furstenberg, care a declarat că a creat-o după ce a divorțat, drept celebrare a încrederii în sexualitatea și libertatea sa erotică. Este un model care urmărește atent linia corpului, cu o parte petrecută peste cealaltă, și cu un cordon care marchează talia și un decolteu în V amplu. Există tipuri de rochii petrecute pentru absolut toate ocaziile, de la ținutele office până la superbele rochii de ocazie din materiale prețioase precum catifeaua sau mătasea. Pe lângă faptul că este o rochie foarte confortabilă, este deopotrivă un model care avantajează toate siluetele, deci musai să aveți o rochie petrecută în garderobă.

rochie-petrecuta

8. Rochia sarafan

Este modelul de rochie care ne amintește de școală și mediile formale, fiind adesea tipul preferat de femeile care lucrează în domeniul bancar sau juridic. Este o rochie midi fără mâneci și fără guler, purtată adesea cu sacou pe deasupra sau cu un tricou, cămașă sau maletă pe dedesubt. Rochia sarafan avantajează în principal persoanele cu siluetă androgină sau clepsidră, dar în funcție de croială și adoptând câteva trucuri de stil pentru a echilibra volumele, poate fi adoptată și de alte tipuri de siluete.

 9. Rochia asimetrică

Dacă simți nevoia să ieși din monotonie, dacă ai nevoie de un suflu proaspăt în garderobă, un început bun poate fi alegerea unei rochii asimetrice. Acest model de rochie cu tiv asimetric îmbină eleganța rochiilor maxi cu senzualitatea și unui croi scurt. Creativitatea este ceea ce definește perfect rochia asimetrică, mai ales dacă vorbim de o rochie cu volumetrii spectaculoase. Poți alege un model casual tip tricou cu un croi asimetric sau poți alege o rochie asimetrică A-line, de ocazie, dintr-un material prețios, model care să-ți pun în evidență picioarele.

rochie asimetrica

10. Rochia cort

Rochia cort este în mod cert unul dintre cele mai confortabile modele, astfel o vedem adesea în ținutele relaxate de vară, în special pentru plajă. Datorită volumul, rochia cort este una dintre acele tipuri de rochii care nu pun în evidență silueta, dar care pot ascunde imperfecțiuni precum lipsa taliei, abdomen îngroșat sau picioare umflate. Rochiile tip cort pot fi confecționate dintr-o varietate de țesături, în special materiale naturale (bumbacul și inul) cu imprimeuri deosebite (dungi, polka sau imprimeu floral) sau în culori puternice (galben, portocaliu, violet sau albastru regal). 

Rochia perfectă nu există, așa cum nu există silueta perfectă. Fiecare femeie are propriile ei atuuri când vine vorba de siluetă, de aceea alegerea corectă din multitudinea de tipuri de rochii este rochia potrivită formei corpului tău. Moda nu se rezumă la perfecțiune, dimpotrivă. Detaliile sunt cele care fac diferența, alături de alegerea corectă a hainelor care îți vin bine și care te fac să te simți bine!

 

Share this post