Bulevardul Dacia nr.76, București, Sector 2

Care sunt culorile anului 2019 în modă?

Care sunt culorile anului 2019 în modă?
4 ianuarie 2019 Radu Raluca
culoarea anului 2019

În fiecare an, aproape 20 de persoane care fac parte din echipa Institutului Pantone, o companie care dezvoltă sisteme de culoare pentru numeroase industrii, îşi dedică timpul analizând condiţiile socio-economice, noile tehnologii, dar și trendurile în materie de modă, lifestyle, artă, muzică, social media și chiar destinaţii de călătorii. Toate acestea pentru a desemna culoarea anului și pentru a oferi perspectiva de care este nevoie pentru a crea un produs în culoarea potrivită la momentul potrivit.

În ultimii 20 de ani, culoarea anului aleasă de Institutul Pantone a influenţat dezvoltarea de produse şi deciziile de cumpărare în industria modei şi a designului interior şi industrial. De fapt, Culoarea anului este o culminare a tendințelor de prognoză de lucru pe tot parcursul anului ale Pantone Color Institute și dezvoltarea paletelor de culori pentru clienți.

Anul acesta, ținând cont de atacul tehnologiei digitale şi social media din viaţa de zi cu zi asupra factorului uman, Pantone a considerat că este momentul potrivit să ne întoarcem la natură și la culorile sale minunate. Dacă în anul 2018 nuanţele de ultra violet au făcut furori, în 2019 culoarea desemnată este culoarea corai, mai exact, nuanţa Living Coral, care exprimă optimismul, bucuria şi veselia. Culoarea este descrisă drept ”o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor”…

Experții au ales să își îndrepte atenția asupra nuanțelor din ocean: „Influența de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman.  „Am avut în minte frumusețea pe care o vedem în natură și importanța ocrotirii mediului. Gândiți-vă la recifele de corali care adăpostesc și susțin viața marină și iată că încep să dispară.” Culoarea simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă, completează cei de la Pantone.

Culorile anului 2019 în modă dictează tendințele întregii industrii a fashionului, ele reprezentând, de fapt, primul impact vizual dintre ținută și ochiul privitorului. Modelul și croiala unui articol de îmbrăcăminte sau de încălțăminte, au fost întotdeauna eclipsate de nuanțe. În anul ce urmează, trendurile vor fi axate pe eleganță, rafinament și originalitate.

Living Coral stare de bine şi atitudine pozitivă

Dacă ar fi să interpretăm ceea ce sugerează nuanţa Living Coral, aceasta își are rădăcinile în anii 1950 şi ’60, unde putea fi întâlnită la maşini, accesorii şi piese vestimentare, ”un sentiment retro” care evocă ”vremurile simple”. Nuanţa Living Coral este una funcţională care stabilește culoarea, pentru toate domeniile: nu numai în designul interior, dar şi în designul produselor, în cosmetică şi în moda pentru femei şi bărbaţi. Nuanţa caldă mediază aici o stare de bine şi o atitudine pozitivă. “Este o culoare caldă, primitoare şi foarte frumoasă, cu care mă simt foarte confortabil. Sunt convinsă că mulţi alţi oameni se vor simţi la fel“, a afirmat Leatrice Eiseman, director executiv.

Culoarea anului 2019 în fashion  are la bază mai degrabă tonuri de oraj decât de roz, este o nuanţă caldă şi ideală pentru orice ton al pielii. Pantone Living Coral radiază optimism, temperament şi dorinţa de exprimare jucăuşă. Această culoare efervescentă fascinează ochiul şi mintea.

Este o culoare ușor de introdus în viața ta prin intermediul hainelor – rochii, tricouri, pulovere, eșarfe, batiste de buzunar, șosete sau chiar huse de telefon. Paleta de culori cu care poate fi combinată această nuanță este variată, ceea ce conturează faptul că este o culoare plăcută, care poate fi purtată fără efort. Alege rochii cu talie înaltă, pulovere cu guler, fuste plisate, bluze în culori pastelate. Nu uita de jachetele colorate în bleumarin, roz, pătrățele și maro inchis.

La sfârșit de an designerii nu au stat și au propus deja multe ținute cu această culoare, unele monocrom, dar și bluze satinate living coral cu pantaloni bleumarin. Culoarea anului 2019 în fashion este o nuanță plăcută, care poate fi purtată atât de femeile conservatoare, care preferă ținutele office, de exemplu Coral Dress,  cât și de cele îndrăznețe, care au curajul de a încerca orice nouă tendință ieșită din tipare, precum Rochia office corai.

culoarea anului 2019

Vei regăsi această culoare plină de stil, în prezentările de modă Prada, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger, Brandon Maxwell, Sacai sau Fendi. Evident, dacă ești o persoană mai rebelă și vrei să fii remarcată poți folosi culoarea anului 2019 și altfel. În machiaj, puteți folosi Living Coral la rujuri, blush-uri sau lacuri de unghii pentru a obține un look fresh și rafinat. Dacă ai ochii verzi sau albaștri, alege nuanța că fard de pleoape și vei obține un efect wow!

Pentru anul 2019 principalele rivale pentru Living Coral au fost alte două culori superbe, inspirate din natură, nuanţa verde închis, numit Night Watch (PPG Paints) și Spiced Honey, ton cald de chihlimbar la AkzoNobel (marca de vopsele şi lacuri Dulux), ambele în aceeași notă de optimism și energie pozitivă și care vor fi sigur folosite de fashion-iștii anului 2019.

Living Coral evocă felul în care un recif de corali este un adăpost pentru o diversitate de alte culori

Culorile anului 2019 în modă reprezintă, de fapt, linia pe care o vor urma designerii și tendințele care vor fi adoptate de majoritatea populației. Moda si culorile reale în 2019 sunt destul de versatile, ele nu sunt dificil de combinat cu alte nuanțe pentru a crea un look frumos și armonios. Acestea sunt culorile, întrebarea este cum le vei putea purta și accesoriza…

 • Lista culorilor anului 2019 ar fi fost incompletă fără nuanțe de albastru.
  • Island Paradise incredibil de frumos și la modă, este paleta de culori albastru perfecte în primăvară și vară. Este o culoare delicată potrivită pentru rochii de vară, rochii ușoare care curg asemenea unor straturi de primăvară.
  • Albastru Niagara este foarte aproape de denimul clasic, care este asociat cu confortul, libertatea, ușurința și independență
 • Nebulas blue este o nuanță care amintește de culoarea cerului de seara devreme și este o culoare inspirațională. Este ideală pentru paltoane sau sacouri de toamnă, blugi, pantaloni, fuste, jachete și costume.
 • Deși este o nuanță rece, care se poartă cu precădere în sezonul toamnă-iarnă, Sargasso Sea poate fi prezentă într-o mulțime de ținute, fie ele office, casual sau festive. Spre exemplu, poate fi purtat pe întreaga perioadă a anului pe rochiile de seară, pe pantofii cu toc și pe poșetele de mici dimensiuni. Un astfel de element conferă un oarecare mister ținutei, dar și o prestanță aparte. Este o nuanță ușor de combinat care nu poate să dea greș în nicio combinație vestimentară. 

culoarea anului 2019

 • Potrivit Harper’s Bazaar, designerii au avut întotdeauna o afinitate pentru verdele măslină, Martini Olive. În sezonul ce urmează, nuanța aceasta va fi mai prezentă decât niciodată. Dacă până acum verdele nu s-a putut bucura de o prezență constantă în colecțiile marilor creatori de modă, anul acesta, verdele măslină va ajuta, prin subtilitatea sa, la compunerea unor ținute unice. La fel de bine vor fi integrate variantele de Pajiște Luxuriantă sau varză Kale. O piesă reprezentativă pentru această culoare este Rochia de Seară din Tafta Verde.
 • Red Pear, culoarea unei pere de coapte sau, mai degrabă un roșu intens și luxos, cu un subton pronunțat de bordo. Această nuanță intensă de bordo arată minunat în lookuri monocromatice, de exemplu un palton sau o rochie simplă business plină de stil.  Dacă se dorește, aceasta poate fi combinată cu alte nuanțe estompate din paleta trendy pentru toamnă-iarnă, de exemplu, cu clasica Sargasso Sea.

culoarea anului 2019

 • Rozul pal sau rozul pudrat, Mellow Rose, înseamnă eleganță și rafinament. Încă de la primul contact vizual, nuanța transmite idea de delicatețe. Un alt motiv pentru care rozul pal este una dintre culorile anului 2019 îl constituie adaptabilitatea. Nuanța poate fi purtată atât pe o rochie de ocazie, cât și pe un pardesiu gros în prag de iarnă. Este o culoare care nu se va demoda niciodată și se va purta din ce în ce mai mult. Eșarfele, pălăriile franțuzești sau gențile în nuanța aceasta de roz pudrat dau un ton extrem de luxos întregii ținute, dar și un aer primăvăratic, romantic, de inspirație vintage.
 • Meerkat este o nuanță ciocolatie puternică, dar fiind foarte adaptabilă această culoare poate fi purtată atât pe articole de îmbrăcăminte (mai ales blănuri), cât și pe pantofi sau accesorii. Ciocolatiul este o nuanță preluată din moda franceză, fapt pentru care emană un sex-appeal deosebit, un aer luxos și misterios, mai ales ca rochie de seară

culoarea anului 2019

 • Crocus Petal este este o nuanță clasică de lila, elegantă, indispensabilă în moda anului 2019. Lila-ul este o nuanță care trebuie purtată cu atitudine. Nuanța inspiră o doză de feminitate absolută, dar și un romantism specific începutului de secol. Este indicat să nu purtați această nuanță pe materiale grele, ca stofa sau cașmirul, ci mai degrabă pe mătase și dantelă.
 • Ultra Violet este o nuanță pură, adâncă și moale, care se va purta și anul acesta întrucât se combină perfect cu tot ce ține de culoarea anului 2019 în fashion. 
 • Ceylon Yellow este un galben care are un ton verde și ne atrage atenția asupra muștarului picant. Poți să-l utilizezi ca nuanță principală în ținuta ta sau îl poți folosi sub forma de piese și accesorii.
 • Limelight este o culoare aprinsă și picantă. Galbenul a fost mereu printre favoritele designerilor și a revenit și anul acesta în top ca și culoarea anului 2019 în fashion.  Este cea mai proaspătă culoare din gama Pantone și este mai aprinsă decât frunzele care cad din copaci.
 • Russet Orange, este roșu-portocaliu care imită frunzele căzute ale toamnei și este excelent atât pentru ținute  cât și pentru unghii.

culoarea anului 2019

 • Non-culorile, albul și negrul vor face și ele deliciul designerilor în 2019. Acestea se numără printre elementele cu care se poate jongla foarte ușor. Spre exemplu, în moda anului 2019 se vor purta foarte mult articolele în nuanța laptelui (un alb cu o tentă gălbuie) sau nuanțele de negru cu particule sidefate.

Încurajator nu numai coloristic, este și faptul că moda anului 2019 este mai flatantă decât cea a ultimilor ani. Liniile devin mai feminine, influențele sport își mai pierd din putere, iar culorile își recapătă strălucirea. Se poartă în continuare elementele caracteristice anilor 90, dar apar în scenă itemuri noi, ce au stat până acum în umbră. Principalul trend al momentului este evidențierea siluetei! După ani buni în care oversized-ul a fost cel mai simpatic trend, ne reamintim de puterea de seducție a unei talii marcate. Acest element va fi vizibil mai ales în ceea ce privește costumele, sacourile, fustele și rochiile: majoritatea îți marchează cu dedicație mijlocul, așa că poate e momentul la mai multă mișcare decât până acum.