Summer Office Essentials! Reduceri de până la -50%
Până la -50% REDUCERE la rochii și pardesie de primăvară! Comandă acum

Cauți rochie pe comandă? Descoperă ce înseamnă lucru manual, în atelierul Couture de Marie

Cauți rochie pe comandă? Descoperă ce înseamnă lucru manual, în atelierul Couture de Marie

Artă și Dedicație

Într-o lume a industrializării și a producției în masă, o rochie pe comanda creată într-un atelier de creație vestimentară presupune lucru manual, o formă de artă autentică și o expresie a dedicării în realizarea pieselor vestimentare unice. lucrate manual.

Lucratul manual in atelierul Couture de Marie reprezintă o combinație între măiestria tradițională și tehnologia modernă. Deși mașinile industriale de cusut sunt utilizate în procesul de producție, lucrul manual ocupă un loc important în crearea pieselor vestimentare.

Procesul de realizare a unei rochii pe comanda lucrate manual

Pentru o rochie pe comanda, procesul de lucru manual în atelier începe cu efectuarea tiparului pe hârtie, care reprezintă o etapă esențială în crearea unui design. Tiparul este o schiță detaliată a pieselor componente ale unui articol vestimentar, adaptat la măsurile corporale, care va servi ca ghid în croirea materialului.

Următoarea etapă, pentru a croi o rochie pe comanda, este pregătirea materialului, cunoscută sub numele de spănuire. Aici, artizanii vor pregăti materialul prin întindere și fixare, asigurându-se că acesta este într-o stare optimă pentru a fi croit. 

Tot în aceasta etapă are loc așezarea tiparelor pe material (șablonarea). Aceasta etapă este esențială pentru a reduce pirederile de material. Fiecare piesă de tipar se așază pe material, ca într-un puzzle uriaș, astfel încât pierderile să fie minime.

 

Croirea materialului pentru o rochie pe comanda este o altă etapă importantă, în care artizanii taie cu foarfece speciale  piesele necesare din materialul pregătit anterior. Acest proces se realizează cu mare atenție și precizie, pentru a obține piese uniforme și bine definite.

rochie pe comandaDupă croire, urmează pregătirea pieselor pentru cusut. Aici se pot include activități precum lipirea întăriturii (pentru a oferi stabilitate), precălcatul pieselor și fixarea detaliilor înainte de cusut.

Abia apoi intervin mașinile de cusut industriale care pot realiza cusături rapide și eficiente, unde fiecare piesa croita este asamblată . Aceste mașini sunt utilizate în special pentru cusături rectilinii sau cusături repetitive, care pot fi realizate mai rapid și cu o precizie constantă, după cum vei putea observa în exemplul de aici.

Sunt piese vestimentare care necesită și cusut manual, în special rochiile pe comanda, rochiile pentru evenimente etc. Cusutul manual adaugă o notă de meticulozitate în procesul de creare a hainelor. Această etapă implică realizarea cusăturilor fine și precise, cum ar fi cusutul mărgelelor, al pietrelor,  dantela, cusutul nasturilor, cusutul tivurilor ascunse sau aplicarea altor detalii decorative. Cusutul manual adaugă o atingere de rafinament și calitate în produsul finit.

rochie pe comanda

Prin combinarea muncii manuale cu tehnologia modernă, reușim să obținem un echilibru perfect între calitate, eficiență și inovație în producția hainelor.

În atelierul Couture de Marie, lucrul manual este valorizat și îmbinat cu tehnologia, pentru a crea piese vestimentare de înaltă calitate, personalizate și cu un aspect deosebit.

De ce alegem sa facem lucrurile astfel? 

  1. Pentru ca vrem sa punem în valoare expertiza și pasiunea artizanilor noștri.
    Procesul de producție necesită măiestrie și experiență, iar artizanii noștri dedică timp și efort pentru a învăța, a se dezvolta și a crea piese vestimentare de calitate superioară. Acești artizani sunt pasionați de ceea ce fac și pun suflet în fiecare etapă a procesului de creație.
  2. Piesele vestimentare create de noi sunt în serie limitată sau unice și personalizate.
  3. Fiecare articol este creat cu atenție la detalii, iar abilitățile și creativitatea artizanilor noștri se reflectă în fiecare cusătură și finisare. Astfel, oferim oportunitatea clientelor noastre  de a avea haine care se potrivesc perfect, care sunt adaptate la preferințele și nevoile individuale și care se remarcă prin originalitate.
  4. Durabilitate și sustenabilitate
    Lucrul manual în atelierul Couture de Marie promovează și susține principiile durabilității și ale sustenabilității. Creăm haine de calitate, realizate pentru a rezista în timp, încurajăm un consum mai responsabil și reducem impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Lucrul manual în atelierul Couture de Marie este o formă de artă autentică și o expresie a pasiunii și dedicării artizanilor noștri în realizarea unor piese vestimentare unice. Aceasta adaugă valoare, originalitate și unicitate hainelor noastre, în timp ce conservă tradițiile culturale și promovează durabilitatea. 

Mulțumim că apreciați și susțineți această formă de creație vestimentară care ne aduce atât de multă bucurie și frumusețe!

Share this post