Bulevardul Dacia nr.76, București, Sector 2

Galben, culoarea verii 2017 – cum o porti si cu ce o asortezi

Galben, culoarea verii 2017 – cum o porti si cu ce o asortezi
2 iulie 2017 Radu Raluca

Mult așteptatul sezon călduros își face simțită prezența mai mult ca niciodată, iar zilele însorite de vară ne duc cu gândul la plimbările pe malul mării, la o limonadă rece și ținute vaporoase în care să ne simțim confortabil. Și pentru că tot am adus în discuție ținutele de vară trebuie să vă spunem că oricât de elegante sau stilate sunt non-culorile sau nuanțele pastelate, cel mai mare impact vizual îl au hainele în culori puternice. Chiar dacă multe femei adoră aceste nuanțe puternice, nu toate îndrăznesc să le inclusă în ținuta lor. Motivele sunt diverse, fie nu știu să le asorteze, fie nu vor să iasă în evidență, fie cred că nu le stă bine cu o anumită culoare. Noi suntem sigure însă că vara aceasta nicio ținută nu va scăpa fără puțin galben. Asta dacă nu reușim să te convingem că merită să ai în garderobă o rochie, o bluză sau o fustă care să poarte amprenta culorii soarelui.

Înainte de toate, trebuie să îți spunem de ce ne-am oprit la galben. Pentru că galbenul este culoarea verii 2017 și totodată este culoarea curajului. De ce? Pentru că trebuie să dai dovadă de curaj pentru a purta o astfel de culoare care atrage atât de multe priviri. Partea bună este că există atâtea nuanțe de galben, încât o dată cu atingerea soarelui și bronzul pielii sigur vei găsi cel puțin o ținută care să te pună în valoare.

Dacă vrei să știi câteva trucuri de stil prin care poți adopta cu succes o ținută în nuanța soarelui, iată ce trebuie să știi:

 

1. Numai în galben 

Dacă te-ai decis să te îmbraci doar în galben, trebuie să fii foarte atentă la accesoriile pe care le alegi. Încearcă să te limitezi la cât mai puține bijuterii discrete, întrucât galbenul este deja o culoare foarte puternică și dacă o încarci prea mult dă senzația de prea plin. Recomandările noastre pentru această ținută all-yellow sunt: Rochia galbenă din bumbac cu volane Shining Sun, Rochie voal plisat galbenă sau Rochie vară muștar.

2. Combinația de galben și albastru

Combinația de galben lemon și albastru regal este una dintre cele mai la modă combinații de anul acesta. Fie că alegi o ținută albastră pe care să o accesorizezi cu galben, fie pentru o bluză galbenă și o fustă neagră (sau invers) efectul va fi spectaculos. Ca și în cazul ținutelor uni trebuie să ai mare grijă atunci când alegi accesoriile pentru a nu încărca ținuta.

3. Culori care se potrivesc

Nu doar albastru se potrivește de minune cu galbenul, ci și alb, negru, nude, gri sau chiar mov. Nu trebuie să te temi că ținuta va fi prea încărcată dacă alegi să combini două nuanțe puternice, atâta timp cât renunți la acesorii, iar încălțămintea și geanta sunt în tonuri neutre. Dacă totuși îți dorești să pui în evidență doar culoarea galbenă, îți recomandăm Fustă din tafta galbenă cu pliuri Sunny.

4. Machiaj discret

Poate că ai tendința să crezi că și machiajul poate fi asortat cu ținuta, însă nu este cazul atunci când alegi galbenul. Tonurile de galben nu se potrivesc nu ținuta din aceeași culoare, iar o culoare puternică te va face să pari ștearsă atunci când nu te machiezi deloc. Așa că îți recomandăm să încerci  un machiaj discret, cu nuanțe de maro sau bej la care să adaugi mascara. 

5. Galbenul și culoarea tenului

Galbenul se potrivește oricărui tip de ten, singurul lucru la care trebuie să fii atentă este nuanța. Persoanele care au o pigmentație caldă pot alege mai multe nuanțe de galben, însă li se potrivesc cu precădere cele stinse. Persoanele cu pigmentație rece ar trebui să opteze pentru tonuri electrice, sulfuroase și acide de galben.