Summer Office Essentials! Reduceri de până la -50%
Până la -50% REDUCERE la rochii și pardesie de primăvară! Comandă acum

Imprimeul floral: cum îl purtăm, cum îl combinăm și mai ales cum îl accesorizăm

imprimeul floral

Imprimeul floral: cum îl purtăm, cum îl combinăm și mai ales cum îl accesorizăm

Atunci când cauți acel ”je ne sais quoi” care să-ți completeze ținuta, să-ți aducă un plus de culoare, dar totodată să te facă remarcată, poți miza pe imprimeul floral. Garderoba unei femei complexe, puternice, încrezătoare în feminitatea și în atuurile sale, este incompletă fără imprimeul floral. În plus, imprimeul floral este unul dintre modelele care va dăinui mereu în moda urbană, trecerea timpului dovedind acest fapt.    

Cum poți purta imprimeul floral?

Florile, de orice natură ar fi ele, mărunte, simetrice, mari, picturale sau realiste, aduc prospețime ținutei. De aceea, de multe ori avem tendința de a purta imprimeul floral pe timpul primăverii și al verii, deoarece ne fac să ne simțim parcă mai revigorate și mai pline de energie ca niciodată. Ne ajută și vremea, e adevărat, și materialele fine și subțiri, care merg parcă mână în mână cu imprimeul floral. Partea bună este că se remarcă o direcție stilistică pe care cei mai mari designeri din întreaga lume o interpretează ani de-a rândul, cu foarte mare succes, motivul fiind acela că florile apar mereu în noi dimensiuni, culori, combinații cu alte elemente neașteptate, chiar și cu un alt imprimeu. 

Mai mult decât atât, stilul urban chic este acaparat an de an în sezonul primăvară-vară de frumusețea florilor, imprimate pe articole vestimentare și nu numai. Un singur articol cu imprimeu floral este suficient pentru a împrospăta orice ținută, chiar dacă este vorba despre o eșarfă sau o geantă.

Dar, poți să mărești miza alegând o rochie cu imprimeu floral pe care să o adaptezi în funcție de momentul din zi. La job o poți asorta cu cu o pereche de sandale elegante cu toc gros, în schimb la plimbare poți opta pentru o pereche de teniși albi sau balerini colorați și o geacă din denim. Rochia cu imprimeu floral este ideală inclusiv pentru evenimente mai elegante, de genul petrecerilor cocktail sau garden party, cu condiția să încalți o pereche de pantofi cu toc într-o nuanță neutră, nude, sau într-o culoare care se regăsește în printul floral al rochiei. 

Combinații în care poți purta imprimeul floral

Credem că o parte dintre motivele pentru care nouă femeilor ne place imprimeul floral atât de mult o atribuim faptului că te pot face să te simți delicată și romantică, dar dacă schimbi accesoriile sau faci combinații îndrăznețe, te pot ajuta să adopți o atitudine elegantă, dar plină de putere. 

Flori mari sau mici și nonculori

Te întrebi dacă motivele florale se potrivesc în ținutele mai formale de exemplu, într-un dress code office? Răspunsul este clar DA! O ținută compusă cu atenție îți va permite să te exprimi la locul de muncă și la întâlnirile de afaceri, unde se solicită un dress code office special, dacă imprimeurile pentru care vei opta sunt din sfera nonculorilor. De exemplu, la o fustă clasică de birou de culoare neagră, poți purta o cămașă albă cu flori mici negre. Același lucru îl poți face inversând culorile din ținuta ta office, adică să porți o pereche de pantaloni albi și o cămașă neagră cu flori albe. 

Combină imprimeul floral ”în siguranță” cu denim

Dacă ești adepta stilului smart casual sau casula chic, atunci o fustă cu flori va arăta minunat alături de o cămașă din denim, la fel și o bluză înflorată merge senzațional cu orice tip de jeans, indiferent de culoare sau stil. Denimul și imprimeul floral se completează excelent, iar dacă ești adepta stilului boho chic atunci din această combinație nu pot lipsi cizmele din piele întoarsă sau sandele cu platformă.

Flori tropicale și nuanțe neutre, pentru regina ”junglei” urbane

O combinație armonioasă între stilul urban și natura sălbatică o reprezintă stilul jungle. Cu toate acestea, natura sălbatică nu înseamnă doar fauna, ci și flora, care oferă motive florale deosebite. Frunzele, florile tropicale, fructele, lianele și crengile creează un mix proaspăt de nuanțe de verde și culori vii care arată excelent pe rochii lejere de zi, pe bluzele elegante sau pantalonii palazzo.

rochie petrecuta

Imprimeu floral și dungi marinărești

Îți dorești să porți o ținută originală pentru o ieșire de seară cu prietenii? Atunci poate îți va surâde ideea de a combina o fustă cu imprimeu floral cu un tricou în dungi marinărești. Da, se poate această combinați și este chiar foarte chic, însă ca asocierea să fie potrivită are o singură condiție: imprimeurile purtate trebuie să aibă doi numitori comuni: una dintre nuanțe să se regăsească în ambele piese vestimentare.

Cum accesorizăm ținuta cu imprimeu floral

În general, cel mai simplu sfat și ușor de reținut dacă porți imprimeu floral, este să păstrezi încălțămintea în zona neutră (gri deschis, nisipiu, crem, bej, nude). De asemenea, accesoriile ar trebui să fie minime, lipsite de opulență, excepție poate face rochia de cocktail cu imprimeu floral la care poți purta o pereche de cercei mari, metalici, pentru că altfel vei distrage atenția și vei minimiza frumusețea imprimeului pe care îl porți. 

Și când vine vorba de genți, mergi pe același tipar minimalist, alege rucsacuri, genți sau poșete din gama celor două nonculori alb și negru, de asemenea, maro este o nuanță sigură mai ales dacă ținuta ta este inspirată din stilul boho, sau alege una dintre nuanțele imprimeului floral pe care îl porți. 

Posibilitatea de a combina imprimeul floral este mult mai mare, le poți combina cu buline, dungi orizontale sau chiar animal print. O altă regulă de stil de care e bine să ții cont este aceea ca piesele imprimate să aibă texturi sau suprafețe similare, fie că vorbim de materiale satinate sau de unele fluide.

Share this post