Refresh & Renew. Reduceri de până la - 50%
Până la -50% REDUCERE la rochii și pardesie de primăvară! Comandă acum
Până la -50% REDUCERE la rochii și pardesie de primăvară! Comandă acum

Termenii si conditii

I. Despre Noi

Serviciul https://couturedemarie.ro/ este oferit de COUTURE DE MARIE SRL cu sediul in Aleea Jieneasca, 7, București, Sectorul 3 inmatriculata in Registrul comertului sub nr. J40/12353/2015, avand cod unic de inregistrare RO35105662, capital social 200 lei,  denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
Prin posta la adresa de corespondenta: Aleea Jieneasca, 7, București, Sectorul 3.
Prin e-mail la:
claudia@couturedemarie.ro
Prin telefon la numarul: 0730092022

II. Despre CoutureDeMarie.ro

CoutureDeMarie.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Proprietatea Intelectuala

Continutul si designul CoutureDeMarie.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai – acolo unde acest lucru este specificat in mod expres – (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele CoutureDeMarie.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale CoutureDeMarie.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilorcatre pagina de index a CoutureDeMarie.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul CoutureDeMarie.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator

Site-ul CoutureDeMarie.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului CoutureDeMarie.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a CoutureDeMarie.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.

Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile CoutureDeMarie.ro.

Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

CoutureDeMarie.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de CoutureDeMarie.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele CoutureDeMarie.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
CoutureDeMarie.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.

V. Datele Personale

Prin inregistrarea ca utilizator al CoutureDeMarie.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului CoutureDeMarie.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele CoutureDeMarie.ro va trebui sa ne comunicati o adresa dee-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de CoutureDeMarie.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

VI. Procedura de cumparare

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe CoutureDeMarie.roeste necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
– identificarea si alegerea produselor
– inregistrarea dvs. ca utilizator al CoutureDeMarie.ro
– efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online, prin transfer bancar/ordin de plata sau la livrare, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.
– livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificatedaca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe CoutureDeMarie.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Cum cumpar

VII.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe CoutureDeMarie.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

VII.2. Metode de plata si Politica de Livrare

Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: online, transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata, plata online aceasta se va efectua utilizând portalul de plăți online NETOPIA  (https://netopia-payments.com/). Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, subforma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

VII.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul CoutureDeMarie.ro prin transfer bancar/ordin de plata?

Puteti cumpara produse prin CoutureDeMarie.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul „Comanda acum”.
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand „Pasul urmator”. Daca adresa de livrare,sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe carele aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate.

VII.2.2. POLITICA DE LIVRARE

Odată ce Clientul a selectat produsele și a plasat Comanda, Clientul va primi automat un e-mail de confirmare a Comenzii și a faptului că Societatea a primit Comanda și de confirmare a detaliilor și numărului Comenzii. Acest prim e-mail nu reprezintă o acceptare a Comenzii de către Societate.

În cazul în care Bunurile comandate nu mai sunt disponibile și nu pot fi expediate, Societatea va transmite Clientului un e-mail de Confirmare a indisponibilității Bunurilor, prin care se vor comunica toți pași de urmare de ambele părți cu privire la Comandă. Înainte ca un Client să primească Confirmarea Expedierii Comenzii, acesta poate anula comanda contactând serviciul de clienți al Societății, prin e-mail, la comenzi@couturedemarie.ro

Societatea expediază Bunurile oriunde în România, prin intermediul partenerilor sai Fan Courier si DPD Romania,  sau al oricărui alt partener, la alegerea Societății. Taxa de livrare pentru toate Comenzile în România, este calculată pe baza valorii achiziției Clientului, dupa cum urmează:
Taxă fixă în valoare de 18 RON .

Societatea își rezervă dreptul de a oferi Clienților livrare gratuită pentru diferite produse, campanii sau acțiuni de marketing, menționând clar acest lucru fie în pagina de produs, fie în materialele de comunicare folosite pentru promovarea produselor, campaniilor sau a acțiunilor respective. Livrările sunt efectuate în conformitate cu acești termeni si conditii și cu politica aplicabilă a societății de curierat care efectuează livrarea. Societatea intenționează să expedieze toate Comenzile de Bunuri în termen de 2-4 zile lucrătoare de la primirea Comenzii. Cu toate acestea, acest termen este doar unul indicativ și Societatea nu își asumă nicio răspundere în cazul întârzierilor. Comenzile primite după ora 14:00 sau Comenzile primite într-o zi nelucrătoare vor fi prelucrate în următoarea zi lucrătoare. Societatea se așteaptă ca Clientul (sau destinatarul, în cazul în care Clientul a specificat că Bunurile reprezintă un cadou) să primească Bunurile în termenul de livrare estimat de la expedierea Bunurilor. Însă acest termen este doar unul indicativ și Societatea nu este responsabilă pentru întârzieri cauzate de elemente aflate dincolo de controlul său, inclusiv dar fără a se limita la, întârzieri cauzate de transportatori. Din păcate, pentru moment, Societatea nu poate efectua livrări internaționale. Societatea își rezervă dreptul de a restricționa achizițiile de cantități semnificative de Bunuri efectuate de un singur Client și poate restricționa calitățile semnificative de Bunuri expediate la o singură adresă de livrare. Societatea asigură Bunurile până la livrarea acestora la adresa specificată de Client. Odată ce Clientul (sau destinatarul Bunurilor specificat de Client) semnează confirmarea de primire, toate riscurile și răspunderea cu privire la Bunuri sunt transferate Clientului.

Vor exista două încercări de livrare. În cazul în care, la a doua încercare, Clientul nu poate accepta livrarea, din orice motiv, Bunurile vor fi înapoiate Societății iar Clientul va primi întreaga contravaloare a acestora, mai puțin valoarea transportului imputată de transportator. Clientul are responsabilitatea de a se asigura că adresa de livrare furnizată este corectă. Societatea nu va fi răspunzătoare pentru încercările nereușite de livrare cauzate de comunicarea de către Client a unor informații eronate sau incomplete. Atunci când Clientul plasează o Comandă pentru mai multe Bunuri („mai multe” însemnând mai mult de un singur produs), Societatea va depune toate eforturile pentru a expedia Comanda într-o singură livrare, cu excepția situațiilor în care Clientul solicită altfel. Cu toate acestea, Societatea va avea dreptul de a livra bunurile în mai multe tranșe în cazul în care acest lucru devine necesar ca urma a dimensiunii și numărului de produse, situație în care fiecare livrare va fi considerată un Contract separat. Atunci când Clientul solicită în mod expres livrarea în tranșe a unei Comenzi, politica privind livrarea gratuită se aplică doar Bunurilor care vor fi livrate la destinația cu cea mai mare valoare a taxelor de transport.

IX. Garantie si service postvanzare

Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani ce poate fi prelungita prin pachetele de garantie extinsa ce se pot cumpara pe acest site.

X. Descrierea si RETURNAREA produselor

CoutureDeMarie.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, CoutureDeMarie.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de CoutureDeMarie.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Modalitate de returnare:
– va rugam sa ne instiintati de intentia de a returna produsul printr-un e-mail la adresa claudia@couturedemarie.ro , care sa contina: numele pe care s-a facut comanda, numarul comenzii, produsul pe care doriti sa-l returnati (gasiti aceste detalii in mesajele de confirmare primite dupa efectuarea comenzii); sau completand formularul de retur existent pe site: https://couturedemarie.ro/formular-de-retur/
– produsul trebuie returnat in maxim 14 zile calendaristice de la inregistrarea comenzii
– produsele Custom Made (realizate la comanda) sau Made to Measure (realizate pe masurile clientei)  NU se returneaza!
– dupa confirmarea de primire a solicitarii, ne veti returna produsul exclusiv prin curier, iar taxele de transport vor fi suportate de catre dvs.;
– de indata ce noi primim produsul va vom returna banii (in maxim 14 zile calendaristice);
– pentru returnarea banilor, produsul trebuie trimis exact asa cum l-ati primit, in cutie, cu factura atasata. Produsul nu trebuie sa fie purtat sau deteriorat, iar banii vor fi trimisi abia dupa analizarea starii produsului, intr-un cont IBAN pe care ni-l puteti trimite ori in coletul retur, ori pe mail. Aceasta este singura modalitate de returnare a banilor;
– adresa retur: Bd. Dacia nr. 76, etaj 1, sector 2 , Bucuresti.

În cazul unui retur pentru produse ce participă la promoția „2+1 gratis”, trebuie returnate inclusiv produsele oferite gratis. Daca se returneaza doar un produs din cele cumparate, promotia nu se mai aplica, recalculandu-se astfel valoarea comenzii, iar restituirea contravalorii conform returului se va efectua conform acestui calcul (in baza facturii de storno)

Pentru a beneficia de o restituire, produsul trebuie returnat in maxim 14 zile calendaristice de la inregistrarea comenzii, in starea initiala.
Va rugam sa va asigurati ca toate etichetele raman atasate produsului si ca nu exista semne pe produs.
Aveti obligatia legala de a avea grija de produs/e cat timp se afla in posesia dumneavoastra.

Conditii de returnare a produselor:

NU SE POT RETURNA PRODUSELE FOLOSITE!

Produsele Custom Made (realizate la comanda) sau Made to Measure (realizate pe masurile clientei)  NU se returneaza!

Pentru ca returul sa fie acceptat, produsul returnat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
– produsul nu va prezenta semne de uzura;
– produsul nu va fi deteriorat si nu va avea semne de purtare
– produsul are etichetele prinse de el
– returnarea produselor se va face intr-un ambalaj care nu permite deteriorarea produsului pe durata transportului. Va vom fi recunoscători dacă produsul va fi în împachetat în ambalajul original Couture de Marie;
– ne rezervam dreptul de a refuza coletele deteriorate sau produsele care prezinta semne de uzura;

Schimb produs:

In cazul in care produsul comandat nu va place, este mic, respectiv mare sau aveti orice alta nemultumire si doriti sa il schimbati cu un alt produs de pe site, procedura este foarte simpla si comoda pentru dvs: noi va trimitem produsul nou, iar in momentul in care curierul ajunge la dvs, faceti schimb de produse. Costul acestei proceduri este de 15 lei si va fi suportat de catre dvs!
Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu:  Claudia Ionita, claudia@couturedemarie.ro

În cazul unui retur pentru produse ce participă la promoția „2+1 gratis”, trebuie returnate inclusiv produsele oferite gratis. Daca se returneaza doar un produs din cele cumparate, promotia nu se mai aplica, recalculandu-se astfel valoarea comenzii, iar restituirea contravalorii conform returului se va efectua conform acestui calcul (in baza facturii de storno). Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie la numarul de telefon: 0730092022.

XI. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. CoutureDeMarie.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe CoutureDeMarie.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe CoutureDeMarie.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale CoutureDeMarie.ro.
CoutureDeMarie.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. CoutureDeMarie.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. CoutureDeMarie.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XII. Forta Majora

CoutureDeMarie.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre CoutureDeMarie.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa CoutureDeMarie.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la CoutureDeMarie.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele CoutureDeMarie.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XIII. Publicitatea

CoutureDeMarie.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea CoutureDeMarie.rosi prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIV. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale

CoutureDeMarie.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email sau sa ne contactati la numarul de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XV. Legislatia aplicabila

Serviciile oferite de Societate prin intermediul CoutureDeMarie.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002,care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii si conditiile CoutureDeMarie.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul CoutureDeMarie.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti.

XVI. Prezentarea ofertei

CoutureDeMarie.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul CoutureDeMarie.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul CoutureDeMarie.ro aucaracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul CoutureDeMarie.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.